Verwerking van persoonsgegevens

  1. Algemeen
    1. Dit beleid met betrekking tot de verwerking van persoonlijke gegevens ("Beleid inzake gegevensbescherming") beschrijft hoe Coolshop ("Coolshop", "ons", "onze", "wij") informatie over u verzamelt en verwerkt.
    2. Dit beleid inzake gegevensbescherming betreft de informatie die u ons verstrekt, of informatie die we verzamelen via de Coolshop website, www.coolshop.nl ("website").
    3. Coolshop is de verwerkingsverantwoordelijke voor uw persoonlijke gegevens. Alle contact met Coolshop moet gebeuren via de contactgegevens die in paragraaf 8 worden verstrekt.
  2. Het verzamelen van uw persoonlijke gegevens door Coolshop
    1. Welke persoonlijke gegevens verzamelen we en met welk doel?
      1. Wanneer u de website bezoekt, verzamelen we automatisch informatie over u, bijvoorbeeld welk type browser u gebruikt, welke zoekopdrachten u gebruikt, uw IP-adres en informatie over uw computer met de bedoeling om de conversie op de website te optimaliseren, te verbeteren en gerichte marketing uit te voeren.
      2. Wanneer u een product op de website koopt, verzamelen wij informatie over u, bijvoorbeeld naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, informatie over welke producten u koopt of als u producten hebt geretourneerd, allemaal met het doel om de producten aan u te kunnen leveren en om in overeenstemming met onze boekhoudkundige verplichtingen.
      3. Wanneer u uw gebruikersprofiel aanmaakt of een aankoop doet, heeft u de mogelijkheid om toestemming te geven voor Coolshop om u e-mailmarketing te sturen. U kunt op elk moment uw toestemming intrekken door in te loggen op uw gebruikersprofiel of door te klikken op de link waarmee u zich afmeldt onderaan de e-mails die u ontvangt.
    2. Wat is de basis voor het verzamelen van de informatie?
      1. Het verzamelen van informatie, zoals vermeld in paragraaf 2.1.1, is noodzakelijk voor ons om onze belangen in het verbeteren van de functionaliteit en de structuur van de website te onderhouden, en om u relevante aanbiedingen te kunnen aanbieden.
      2. Het verzamelen van informatie, zoals vermeld in paragraaf 2.1.2, is noodzakelijk om ons deel van de overeenkomsten met u te kunnen nakomen.
  3. Het gebruik van Data Processors
    1. Wij maken gebruik van externe bedrijven om de technische werking van de website uit te voeren. Onze leveranciers helpen ons bijvoorbeeld bij gerichte marketing, waaronder retargeting en verbetering van de website, evenals uw beoordeling van onze producten. Deze bedrijven zijn verwerkingsverantwoordelijke en zijn onderworpen aan onze instructies en verwerken informatie waarvoor wij verantwoordelijk zijn. Het is de verwerkingsverantwoordelijke verboden de informatie te gebruiken voor andere doeleinden dan met ons is overeengekomen en zij zijn onderhevig aan de vertrouwelijkheid hiervan.
    2. Eén van deze verwerkingsverantwoordelijken, Google Analytics (Google Inc.), is gevestigd in de Verenigde Staten. De noodzakelijke garanties voor een veilige overdracht van informatie naar de VS zijn gedaan via het certificaat voor verwerkingsverantwoordelijken onder het EU-VS Privacy Shield. Een kopie van dit certificaat kan hier worden gevonden: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI
  4. Uw rechten
    1. Met het oog op het creëren van transparantie over de verwerking van uw persoonlijke gegevens, moeten wij u als verwerkingsverantwoordelijke op de hoogte stellen van uw rechten.
    2. Recht op inzicht
      1. U hebt te allen tijde het recht om een ​​schriftelijk verzoek in te dienen om u te laten weten welke informatie wij over u hebben opgeslagen, voor welke doeleinden deze informatie wordt gebruikt, naar welke categorieën van persoonlijke gegevens en ontvangers (indien van toepassing) van deze gegevens kunnen zijn, evenals de manier waarop de informatie werd verzameld.
      2. U kunt te allen tijde zien welke persoonlijke gegevens we over u hebben verzameld door u aan te melden bij Coolshop en naar uw profiel te gaan en op Persoonlijke gegevens te klikken. Als u geen Coolshop-account hebt, kunt u een schriftelijk verzoek sturen naar info@coolshop.nl met bijgevoegde documentatie dat u de eigenaar van de informatie bent.
    3. Recht op rectificatie
      1. U hebt het recht om onjuiste informatie door ons te laten corrigeren. In het geval u een fout opmerkt in de informatie die wij over u hebben verzameld, raden wij u aan ons een verzoek te sturen om de informatie is corrigeren.
      2. U hebt de mogelijkheid om alle informatie die we hebben verzameld doordat u zich heeft aangemeld bij onze klanten club bewerken door in te loggen op uw gebruikersprofiel.
    4. Recht op vergetelheid
      1. In sommige situaties hebt u het recht om alle of een deel van de persoonlijke gegevens door ons te laten verwijderen, bijvoorbeeld als u zich uitschrijft bij onze klanten club. Als de informatie nodig is om te voldoen aan de boekhoudkundige verplichtingen ect. zijn wij niet verplicht om uw persoonlijke gegevens te verwijderen.
    5. Recht op beperking van de verwerking
      1. U hebt alleen in bepaalde situaties het recht om de verwerking van uw persoonlijke gegevens te beperken om alleen te worden opgeslagen en niet verwerkt, als u bijvoorbeeld beweert dat de informatie die wij verwerken niet correct is.
    6. Recht op overdraagbaarheid van gegevens
      1. U hebt het recht om de persoonlijke gegevens die u ons hebt verstrekt in een gestructureerd, veelgebruikt en machinaal leesbaar formaat te ontvangen en hebt het recht om deze gegevens naar een andere controller te verzenden, wanneer wij uw informatie verzamelen als:
        - U een aankoop via ons doet, zie paragraaf 2.1.2
    7. Recht van bezwaar
      1. U hebt het recht om op elk moment bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens, die wij verzamelen om de functionaliteit en structuur van onze website te verbeteren. Zie paragraaf 2.1.1
      2. Als u bezwaar hebt tegen de verwerking, staat het ons niet langer vrij uw persoonsgegevens te verwerken, tenzij een geldige wettelijke reden voor verdere verwerking door ons wordt verstrekt.
    8. Recht tegen persoonsgegevens te opponeren
      1. U hebt het recht om ten alle tijde een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) over onze verwerking van uw persoonlijke gegevens.
  5. Verwijdering van persoonsgegevens
    1. In het geval dat u onze website voor een periode van 1 jaar niet gebruikt, zullen we informatie die we over u hebben verzameld automatisch verwijderen. Om echter te voldoen aan de wetgeving, inclusief de boekhoudwetgeving (5 jaar vanaf het begin van het boekjaar) en de consumentenrecht (2 jaar garantie), kunnen we deze persoonsgegevens gedurende langere tijd bewaren.
    2. Alle informatie die u hebt verstrekt in het kader van uw toestemming voor nieuwsbrief, marketing e-mails, sms en brieven, zal worden verwijderd op het moment dat u uw toestemming intrekt, tenzij verdere verwerking gerechtvaardigd is, zie paragraaf 2.
  6. Veiligheid
    1. We hebben technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat persoonsgegevens niet per ongeluk of illegaal worden vernietigd, verloren, gewijzigd of aangetast en om ervoor te zorgen dat deze niet in onbevoegde handen terechtkomen of op enigerlei wijze worden misbruikt.
    2. Alleen werknemers, die een gegronde reden hebben om toegang te krijgen tot uw persoonlijke informatie om hun taak te vervullen, hebben hier toegang toe.
  7. Cookies
    1. Coolshop gebruikt cookies om de gebruiker de beste ervaring op de website te kunnen geven. Een cookie is een bestand dat wordt opgeslagen in uw browser op het apparaat dat u gebruikt en dat alle informatie kan bevatten die de website erin opslaat.
    2. Het doel van het gebruik van cookies op Coolshop is voor een bepaalde functionaliteit, om de gebruikerservaring te optimaliseren, om het verkeer te analyseren en gerichte marketing te kunnen creëren. Cookies worden onder andere gebruikt door Coolshop om gebruikerstrends te analyseren.
    3. U kunt het gebruik en de opslag van cookies op elk moment uitschakelen. Cookies is standaard geactiveerd in moderne browsers, Google Chrome, Safari, Microsoft Edge en Firefox ect. U hoeft dus niets voor ons te doen om u de beste ervaring te geven. Als u echter geen cookies wilt gebruiken, kunt u naar de instellingen van uw browser navigeren en cookies uitschakelen. Het nadeel van het uitschakelen is, dat we niet langer zeker kunnen zijn dat we u de beste ervaring bieden en u kunt in bepaalde situaties zal de website niet optimaal werken.
    4. Als u een volledige lijst wilt van welke cookies Coolshop gebruikt en voor welk doel, kunt u hierover lezen in ons Cookie Beleid.
  8. Contactgegevens
    1. Coolshop.com is verantwoordelijk voor de verwerking van alle persoonsgegevens verzameld via de website.
    2. Als u nog vragen of opmerkingen over ons privacybeleid, neem dan contact met ons op:

      Coolshop.com
      Bøgildsmindevej 3
      9400 Nørresundby, Denemarken

      Tel. nr .: +45 76 93 30 00
      E-mail: dpo@coolshop.com
  9. Wijzigingen in Beleid inzake gegevensbescherming
    1. We kunnen te allen tijde gerechtvaardigde wijzigingen aanbrengen in dit Beleid inzake gegevensbescherming. Als er veranderingen optreden in Beleid inzake gegevensbescherming, wordt u hiervan op de hoogte gebracht bij uw volgende bezoek aan onze website.
    2. In het geval dat u niet instemt met het gewijzigde beleid, trekt u uw recht om de website te gebruiken in en worden uw persoonsgegevens verwijderd.

Versie 2.0
Laatst bijgewerkt op 31 mei 2018

Oeps!

Er is een fout opgetreden tijdens het verwerken van je aanvraag. Neem contact op met onze klantenservice als het probleem zich blijft voordoen.

Toegevoegd aan winkelmandje

Doorgaan met winkelenWinkelmandje bekijken
Ga naar boven